27 Ocak 2010

JURNAL 1


Şeçmeli...


Kısım 1 (Yusuf Cemil ÇELEBİ)

Pazartesiden çıkılan yol.Tütsülü,buğulu,ıssız.Masumane görünen küstahlık.Küstahlar ve psikopatlar yalnız çıkar yola,yol biter o bitmez.Julien bile kendine gelir,ahh sersem Julien;o gelmez.Güleç bakışlarını savurur durur.Ama yinede farklıdır o.Yani tüm acılarına tüm korkularına rağmen farklı ve yalnızdır.
Salıdan sonraki çarşamba.Yalnızlığını ve ona meylini gizlemeyen,ziyaretçisi olmayan soğuk mezar taşı:Çandarlı!Ölüler konuşamaz ama mezar taşları konuşur.O konuşmaz,siz dinlersiniz...


Kısım 2 (Fatih Kapgan ÇANDARLI)

Seçmelii...Dinmek bilmez irfan aşkı.Sabahın sekizinde okula gelir güneş batmadan çıkmaz.Garip bir tutku.Mısır kraliçesi bile böyle zulmetmezdi kendine.Mısır,Mısır ki zulmün beşiği .Menhus Lemurya'nın,kadim Atlantis'in,gizemli Agarta'nın artığı,posası:Mısır...
Ve Seçmeli onun hayata karşı savaşının kalesi,cephesi ''OKUL''...Kalem tutmayı yeni öğrenmiş gibi şen,bu vaziyette derse girmek ne büyük münevveriyet.
Hali,tavrı,duruşu...Doğunun zerafeti karşısında batı ilminin büyük imtihanı.Batı imtihanı geçmiş görünüyor:Zira o hep burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder